We hebben allemaal een anus…..toch?

Laten we eerst beginnen bij het begin, Mannen kunnen het allemaal en hebben het niet nodig… “die van mij is beter” “of waar heb je zo’n ding voor nodig”  Waar hebben we het over? we hebben het over mannen en sextoys, leuk speelgoed voor volwassenen, waarvan er een aanzienlijk mannen zijn die dat als een bedreiging in de slaapkamer zien, Maar is dat nodig wij denken van niet en hebben een dame getroffen die Sextoys reviews schrijft voor onze partner Naughty Business Report. Haar pen is scherp net als haar vermogen om speeltjes op een eerlijke, leuke en vooral toegankelijke manier te beoordelen. Met enige trots mogen we ook een aantal van haar reviews “lenen” zodat de dames die onze blog bezoeken ook kunnen lezen welke speeltjes “hot” zijn maar ook welke “not”

Graag stellen we aan je voor Jennifer met haar blog:

Veel, heel veel mensen hebben een seksspeeltje. Weinig mensen hebben een buttplug. En dat is jammer. Natuurlijk kun je, als je al zin hebt in anale seks, andere dingen in je achterste steken, maar dat is vaak gevaarlijk (weet je hoeveel mensen op de SEH belanden nadat ze per ongeluk op een kaars zijn ‘gevallen’?) en vaak gewoonweg niet prettig. Iedereen die weleens tijdens de seks een vingertopje of een tong langs zijn of haar kontje heeft gehad, weet dat het een gevoelig plekje is. Maar er is meer. Veel meer. Reden genoeg om een pleidooi te houden voor de buttplug.

1. Veelzijdig

Een oud gezegde luidt: ‘meningen zijn als anussen. Iedereen heeft er een’. En dat is waar. Iedereen, man of vrouw, heeft een anus (en een mening). En de anus is toevallig ook nog een gebied waar het wemelt van zenuwuiteinden. Daarom kan iedereen, man of vrouw, genieten als de ingang van de anus wordt gestimuleerd. Zelfs de kleinste buttplug, die helemaal niet dik is of diep gaat, kan al bijzonder plezierig aanvoelen. Er zijn ‘trainings’sets in de handel, die variëren in dikte en grootte. Zo kun je zelf ontdekken wat voor jou het fijnst is. Afgebeeld is een set van 3 zwarte buttplugs met trekringetje (€32,95)

2. Prostaat

Iedereen met een piemel heeft een prostaat (alle mannen dus, tenzij operatief verwijderd). Een wat langere buttplug (P-spot of prostaat plug) kan bij hem de prostaat stimuleren, wat hem een bijzonder intens orgasme zal opleveren. Een P-spot plug is te herkennen aan de sterke curves en bobbels, die voor constante druk tegen de prostaat zorgen. Daarom werkt een P-spot plug beter dan een vinger, een penis of een gewone plug of vibrator. Haal de plug er (voorzichtig) uit vlak voor het orgasme en een explosie zal volgen. Afgebeeld is de Anal Fantasy Perfect Plug (€22,95).

3. G-spot

Jawel, je leest het goed. Een buttplug kan ook de G-spot bij een vrouw stimuleren. Dus ook voor mensen met een vagina is een buttpug een goede manier om wat extra stimulans te krijgen. Hoe dan, zeg je? Je kunt de G-spot indirect stimuleren, omdat de wand tussen de anale kanalen en de vagina bijzonder dun is. Sommige vrouwen vinden dit prettiger dan directe stimulering van de G-spot omdat ze dat te intens vinden. Met een buttplug kun je dus gelijktijdig je gevoelige anus en je G-spot bewerken. Afgebeeld is de siliconen plug met siersteen (€16,95).

4. Langzaam

Een kontgaatje is er niet voor een vluggertje. Je moet de eigenaar ervan volkomen laten ontspannen en de anus moet eerst gewend raken aan het idee. Voordat je de anus binnengaat, moet je er eerst wat mee spelen. Dat geldt natuurlijk ook voor de vagina, maar bij de anus is dat nog veel belangrijker. De anus bevat twee spierringen die samen de sluitspier vormen. De buitenste sluitspier is eenvoudig te beheersen door de eigenaar ervan, maar bij de tweede ring is dat veel lastiger. Die tweede ring ontspant niet zomaar. Bij het minste of geringste zal deze spier aanspannen en penetratie moeilijk maken. Zelfs als je heel rustig aan doet kan dat gebeuren. Hou dus goed in de gaten hoe je lichaam (of dat van je partner) reageert en hou rekening met deze bijzondere eigenschap. Je zult in het begin merken dat je een buttplug nooit zomaar in een keer in de anus kunt duwen. Vaak moet je eerst een klein stukje naar binnen gaan, even wachten, misschien even terugtrekken en dan weer opnieuw. Telkens een stukje verder. Veel anale kralen gaan van dun naar dik en zijn daardoor een uitstekende manier om de anus te laten wennen aan (steeds dikker wordende) penetratie. Afgebeeld is de Icicles No. 2 (€33,95).

5. Samen

Sommige buttplugs zijn ideaal om samen te gebruiken. Als vrouw creëer je de perfecte double penetration (DP) zonder het gedoe van een tweede vent in je bed. Zorg er voor dat je buttplug altijd een dik uiteinde heeft dat ‘buiten blijft’. Dit voorkomt dat het ding helemaal in je verdwijnt en je de nacht op de SEH moet doorbrengen. Verder heeft een goede butplug een stompe punt. Dit geeft de sluitspier een soort signaal om te ontspannen. Afgebeeld is de LELO Bob (€54,90). Deze heeft een hele fijne vorm die het makkelijk maakt om in te brengen. Van alle buttplugs die ik ooit heb gebruikt, is deze mijn favoriet tijdens de vaginale penetratie. Het voelt heerlijk aan in je achterste en geeft een lichte extra druk op de penis (die op dat moment de vagina penetreert).

6. Trilling

Voor alle anaalspeeltjes geldt dat ze er vaak ook zijn in een variant met trilling. Dat kan net dat kleine beetje extra stimulans geven. Vooral als de vibraties van dat speeltje op afstand te bedienen zijn. Dat is handig, want je kunt nu eenmaal niet zo makkelijk om een hoekje naar je achterste kijken (en dan moet je de bediening op de tast doen). Maar het is ook leuk als jouw partner de trillingen bediend. Laat je fantasie de vrije loop, zou ik zeggen. Afgebeeld is de Anal Fantasy met afstandsbediening (€74,95)

7. Glijmiddel

Wat je ook in de anus stopt, of dat nu een vinger, een speeltje, of een penis is, doe er eerst glijmiddel op. Altijd. Altijd, hoor je? In tegenstelling tot de vagina kan de anus niet zorgen voor eigengemaakt smeermiddel. Daarom is glijmiddel verplicht! Eigenlijk volstaat elk glijmiddel, of dat nu een dik glijmiddel is op waterbasis (aan te bevelen als je ook een condoom gebruikt of een speeltje van siliconen) of een glijmiddel op siliconenbasis (blijft langer vet). Er zijn speciale glijmiddelen voor anaal gebruik. Deze zijn vaak dikker en blijven langer werken. Afgebeeld is mijn favoriet: Pjur Back Door Relaxing (geschikt voor gebruik met condooms en seksspeeltjes) met ontspannende werking door natuurlijke jojoba-extracten (€16,95).

8. Hygiëne

De anus is een bron van bacteriën. Zorg er daarom voor dat je nooit (ik herhaal: nooit) iets dat in de anus is geweest, daarna in de vagina stopt. Doe je dat toch dan riskeer je een infectie of een blaasontsteking. Het is niet nodig om uitgebreid een anale douche te nemen. Ga gewoon ruim voor de seks naar het toilet en/of was de buitenkant van je anus (geen zeep in je anus doen, want dat verstoort de natuurlijke balans). Nadat je een buttplug in je achterste hebt gehad, kun je die het beste reinigen met water en een zacht zeepje of speciale toyreiniger. Glazen en metalen speeltjes kun je gerust op een heet programma in de vaatwasser doen. Afgebeeld is de LELO antibacteriële spray (€9,95)

9. Pijn?

Ja, anale seks kan pijn doen. Maar dat is een natuurlijke manier van jouw lichaam om te zeggen dat er iets gebeurd dat jouw lichaam niet wil. Het is een teken dat je partner (of jijzelf) rustig aan moet doen. Ik ben er om die reden geen voorstander van om drugs of drank te gebruiken of speciale verdovende middelen die die pijn wegnemen, als je anale seks wilt ervaren. Luister altijd naar je lichaam. Punt uit. Probeer eens om anders te gaan liggen (op je zij met je knieën opgetrokken, of op je knieën met een holle rug) om volledig te ontspannen. Anale seks is alleen leuk als het lekker is. En dat kan het zijn. Maar niets moet (en alles mag!).

 

 

 

Alle afgebeelde producten zijn te koop in de shop van NBRplaza. Genoemde prijzen zijn de prijzen  op het moment van publiceren van dit artikel en kunnen dus afwijken.