Swingen via Facebook, handig of onverstandig ?

Wij zien veel mensen op dit moment contact zoeken via Facebook met andere gelijkgestemden swingers. Is dat handig, en vooral is het ook verstandig ? we geven in deze blog de risico’s van daten via Facebook aan en vooral ook waarom je dat nog eens goed moet heroverwegen.

Waarom daten via Facebook?
Veel mensen die de swingerslifestyle een warm hart toedragen melden zich aan bij diverse groepen op Facebook, dit zijn veelal besloten of verborgen groepen en dat is een goed iets. het zijn vaak leuke en prettige klankborden waar je van gedachten kunt wisselen over het swingen en alles wat verder met de lifestyle te maken heeft. Men maakt een surrogaatprofiel aan en je bent in “business”  Je kunt lekker makkelijk je gegevens delen en hoppakee gaan met die date !

Risico’s 
We willen niet zeggen dat je helemaal niet moet daten via Facebook maar willen jullie wel een paar overwegingen meegeven waar je op moet letten. neem eens in ogenschouw dat je persoonlijke  Facebook heel privé is. Net als het feit dat je jullie swingerslifestyle niet publiekelijk deelt. Althans wij gaan ervan uit dat  niet iedereen zijn hele swinghobby met iedereen wil delen.
Tenzij je een schuilprofiel aanmaakt stel je al je prive gegevens zo ter beschikking aan mensen die daar misbruik van zouden kunnen maken. Tenslotte als jij een schuilprofiel gebruikt dan kan een ander dit net zo goed natuurlijk. Hierdoor is de kans groot dat  de identiteit van je gesprekspartner niet zijn of haar eigen identiteit is. Met alle risico’s van dien. Zorg dat je met bovenstaande rekening houdt, dan kan er weinig fout gaan.

Alternatieven
Toch zijn er een aantal alternatieven waar je wel contacten kunt leggen met andere stellen. Er zijn diverse websites waar je een profiel kunt aanmaken en contacten kunt leggen.Een aantal websites zijn bijvoorbeeld www.sdc.com, www.swingersnederland.nl of www.regioswingers.nl dit zijn allemaal platformen waar je terecht kunt.
Voor en Nadelen
Het voordeel is dat deze sites beschikken over een grote database met profielen. Nadeel is dat een groot deel van deze profielen niet wordt gecheckt en iedereen zonder enige beperking een profiel kan aanmaken. Daarnaast is het grootste bezwaar is dat deze websites dus ook veelal gevuld zijn met niet actieve profielen of fake profielen waardoor je weer moet zoeken naar die speld in de hooiberg.

Is er dan echt niets meer echt?
Dat zou je bijna denken, maar er is een nieuwe community die het helemaal anders doet. Swingmembers is een Swingers community die zich ten doel heeft gesteld om alleen gevalideerde profielen te presenteren aan mensen die interesse hebben in de swingers lifestyle. Doordat je enkel op uitnodiging member kunt worden is het ledenaantal wellicht lager dan de ander genoemde sites hier weet je als stel wel dat “what you see is what you get” en is de kwaliteit van het de members hoog en goed te noemen. Ook heeft Swingmembers zich meer gericht op stellen dan op singles en dat is prettig voor koppels. Daarnaast heeft swingmembers alles in het werk gesteld om de veiligheid van je gegevens te beschermen en werkt met de hoogste veiligheidscertificaten. Zodat je privacy veilig is en blijft.

Wil je nou ook eens kennismaken met Swingmembers dan kun je via de aanmeld knop hieronder jezelf aanmelden en nadat jullie telefonisch gevalideerd zijn dan ontvangen jullie een uitnodiging via de email waarmee je jullie profiel kunt aanmaken.
Aanmelden