Kim Holland biecht zonde op, maar vergeten we niet iets ?

Vandaag is er door het bestuur van de Sint-Jozefkerk in het centrum van Tilburg aangifte gedaan tegen Kim Holland omdat er een opname is gemaakt in een biechthokje van voornoemde kerk. In een biechthokje is natuurlijk de omgeving waar je van je zonden afkomt en blijkbaar ook van meer….

 

Gevoelig
Nu is het natuurlijk een gevoelige plek om een dergelijke  opname plaats te laten vinden en past het natuurlijk allemaal niet in hoe de kerk en het bisdom in de media wensen te komen…
Maar… daar is dan de grote maar… het betreft hier consentuele seks tussen twee volwassen mensen die vrijwillig en zonder dwang seks met elkaar bedrijven.

Dat is iets wat de slachtoffers van het seksuele misbruik in de katholieke kerk niet hebben ervaren, deze slachtoffers zijn veelal onder dwang aangezet tot seksueel handelen. en hebben daar jaren later en waarschijnlijk voor de rest van hun gehele leven last van.

Bisdom den Bosch
Het bisdom den Bosch waaronder de Sint Jozekerk valt spreekt van ontheiliging van de Sint Jozefkerk en dat er  tijdens de eucharistieviering aanstaande zondag moet worden gebeden voor eerherstel van de kerk.

Schadevergoedingen
De broeders van de Rooms-Katholieke kerken in Tilburg hebben verreweg de meeste schadevergoedingen betaald aan slachtoffers van dit vreselijke schandaal, er is ongeveer €1,9 miljoen uitgekeerd aan slachtoffers van dit misbruik schandaal  Wellicht dat ze aanstaande zondag op de eerste plaats eens zouden bidden voor de slachtoffers die dit instituut over heel de wereld heeft gemaakt.  In plaats van dit incident als bliksemafleider te gebruiken en de focus daar op te richten.

ik geloof dat er een gezegde in de bijbel staat, en daarmee sluit ik graag af “Wie zonder zonden is, werpt de eerste steen…..

 

Aanmelden als zondaar?  dat kan hier

Aanmelden