Wat zijn Swing States?

En wat hebben Swingstates met de swingerslifestyle te maken ? Zijn het soms hele staten vol met swingers? Het antwoord is erg simpel.. helemaal niets! Swingstates zijn staten die de doorslag geven tijdens de Amerikaanse verkiezingen en hebben dus niets met de swingerslifestyle te maken.

Maar het brengt me wel op het feit dat veel landen hun eigen swinggebruiken hebben en in diverse culturen er ook anders mee om wordt gegaan. Want hoe oud is het swingen al ?

Romeinen
In de tijd van de Romeinen werden er al orgies gegeven, waar onder het genot van veel eten en vooral drank de seksuele moraal ook anders werd en hier ook lustig met de vrouwen gefeest en seks mee bedreven.


Hippies
In de jaren zestig waren het vooral de hippies die met vrije liefde aangaven te kunnen genieten van elkaar zonder jaloezie,schuldgevoel of afgunst. Een bekende kreet uit de Hippietijd is ook wel If it feels good, Do it! Oftewel als het goed voelt, gewoon doen. In deze roerige jaren ontstond ook onde r de Hippiebeweging de open relatie, waarbinnen veel mogelijk was en de liefde gedeeld werd. Tijdens de hippiebeweging is er al veel geëxperimenteerd met drugs om in andere sferen te komen. Iets wat we vandaag aan de dag nog veel zien bij swingers.


Paul Jambers
Het volgende wat we allemaal ongetwijfeld op ons netvlies hebben staan zijn de reportages van de Vlaamse regiseur Paul Jambers paul jambersdie in de jaren negentig op zijn manier een serieus beeld over het swingen aan de wereld wilde laten zien. Hierin zie je veelal mensen in kleine achteraf zaaltjes zachtjes schuifelen met elkaar in lingerie. Een beeld wat velen niet meer los laat, en als de hedendaagse swingers het op deze manier zouden moeten ervaren, dan zou de swingerscommunity een stuk kleiner zijn als dat hij nu is.

Jonge stellen
Gelukkig ervaren we nu het swingen heel anders, het zijn overwegend leuke hippe en vrij jonge stellen die de swingerlifestyle zien als een sexueel toetje op hun veelal toch al fijne en moderne seksleven. Het zijn ook overwegend leuke en vlotte vooral stellen met hogere opleiding die trancefeesten combineren met het swingen. Ook bezoeken ze veelal de parenclubs in Nederland of zomeren lekker door op Ibiza waar ook behoorlijk wat afgeswingt wordt.

Dus kunnen we wel zeggen dat het swingen al zo oud is als de weg naar rome en dat we langzaam maar zeker het stoffige imago waar Paul Jambers ons Swingers mee opzadelde lekker kwijt zijn!

Swingen is hot
Een van de snelst groeiende sextrends is het swingen!. Wil je met je partner eens kennismaken met de swingerslifestyle dan is Swingmembers een geweldig platform waar je op een prettige manier kontakt kunt leggen met gelijk gestemden. We vinden het wel prettig om voor jouw privacy en die van onze members je te aanvraag te valideren. Zodat we kunnen blijven zeggen dat er geen fake profielen zijn bij SwingMembers!

Meld je nu aan!